Eerste keer

De eerste keer… het blijft in je geheugen. Je eerste tandjes, de eerste dag naar school, je eerste werkdag… onvergetelijk; nou ja, meestal.

Al die eerste keren na je coming-out, gedurende je transitie, al die stapjes op weg naar die realisatie van wat je allang weet; je bent een vrouw die geleidelijk van haar fysieke mis-match wordt verlost.

Je SRS -“eindelijk Congruent” lees ik ergens- onvergetelijk.

De dagen na het stoppen met je Androcur, de eerste keer in jaren niet op de bank in slaap vallen.

De eerste blik om je heen na het ontwaken uit de narcose … mijn Lief

De eerste keer na het wisselen van je verband .. een ander landschap. De eerste keer dilateren als de chirurg je de diepte toont…

De eerste keer na vier weken de trap op en af voor een ijsje aan de andere kant van de straat. De eerste keer na twee maanden als je ontdekt dat je ook met twee dilataties per dag af kan.. eindelijk bestaat een dag uit meer dan je zelf pijnigen en verzorgen

De eerste keer zonder “donut” op een stoel en ontdekken dat je je niet verbijt. De eerste keer dat je op je nachtkastje ontdekt dat je al drie dagen je pijnstillers bent vergeten

De eerste keer dat je met je skinnyjeans op de fiets springt en ontdekt dat je niets meer hebt te verbergen. De eerste keer in bikini .. nu ook zonder pareo.

De eerste keer dat plekje dat niet alleen meer overgevoelig, maar nu ook prettig gevoelig en ontspannend is. Dat je ontdekt dat je “onderbouw” niet langer alleen iets medisch is, maar ook iets van jezelf om gelukkig mee te zijn. De eerste keer dat je iets verder gaat en in een lawine van gevoelens buiten je zelf tredend –ohooo…!- in een rollercoaster van bijna dierlijkaandoend genot ontdekt wat nu echt een orgasme is.

Die allereerste keer bij het bevolkingsonderzoek, bij je huisarts, bij je gynaecologe dat je ontdekt dat je je als vrouw gewoon geaccepteerd voelt. Die eerste keren dat het gevoel van strijd en je indringer voelen in een andere wereld, eindelijk naar de achtergrond verdwijnt.

Die eerste keren, ik keek ernaar uit. Ik koester ze.

Advertenties

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

  1. Engel
    feb 22, 2015 @ 17:04:51

    Heel mooi (herkenbaar) geschreven.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: