Anoniem

Nog een paar maanden en ik trek mij terug uit mijn actieve bijdragen in fora en FB groepen. Tenminste als ik de trend volg van een groot aantal geopereerde transvrouwen, zit die kans er wel in.

Een poll op een van de fora laat het zien, de overgrote meerderheid van de geopereerde transvrouwen ziet zichzelf als vrouw en wil ook door de omgeving als zodanig worden benaderd. De “trans”periode ligt achter hen.

In de voorbereiding voor mijn operatie in Thailand leg ik een tweetal SRS geopereerde vrouwen wat vragen voor, liever uit hun mond dan via via uit de tweede hand. Ondanks herhaald aandringen blijft het antwoord uit. Gelukkig zijn er nog anderen, bij Suporn geopereerd, die me in de maanden daarna wel verder kunnen helpen.

Lezend in de Engelstalige “guidelines” voor endocrinologische behandeling van transvrouwen stuit ik op het belang van prostaat onderzoek. Een speerpunt voor mijn huisarts, dus ik wil me er goed op voorbereiden. Interessant is hoe dit bij de oudere geopereerde “voorheen” transvrouwen moet worden uitgevoerd. Ik vraag op een van de fora naar de ervaringen van geopereerde 50+ forumleden.

Afgezien van een paar reacties van jongere forum leden reageert er maar één uit de door mij bedoelde groep. Bijzonder, op een totaal van 450 forumleden maar één reactie uit de groep.

Soms krijg ik weleens de indruk dat de nieuw geboren vrouwen zich na de operatie snel uit de voeten maken. Zo snel mogelijk terug in de anonimiteit.

Ik heb inmiddels antwoord op de meeste van mijn vragen, dat wel. Toch merk ik op fora en facebook een ongelofelijke informatie-behoefte bij nieuwkomers. Het zou jammer zijn als de terugtrekkende beweging er toe gaat leiden dat fora en groepen geen plekken meer kunnen zijn voor het delen van informatie.

Ik zal de daad bij het woord voegen, ik blijf nog even; zelfs na de operatie.

Advertenties

4 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. frencis van run
  nov 19, 2014 @ 19:45:53

  hoi hoi

  wat leuk te lezen dat je ook naar thailand gaat enwel dr suporn, ik ga ook in november 2015 dus aan mijn ervaringen zul je niet veel hebben, wanneer ga jij?

  groetjes frencis

  Beantwoorden

 2. Sandra Hesselink
  nov 22, 2014 @ 22:47:29

  Hallo Diederique

  Inderdaad, je word gemist op nog een ander van de vele fora, jammer dat je dat toen besloten hebt.
  Maar ik kan het wel heel goed begrijpen!
  “Ontredderd” zijn we allemaal wel eens, en rekenen kan menigeen ook wel een beetje.
  Voor mij ben je wel een voorbeeld, een echte schrijfster, compleet met pseudoniem, of iemand die vraagt niet de juiste initialen te plaatsen. Wat maakt het uit, je hebt het beloofd:
  “Ik zal de daad bij het woord voegen, ik blijf nog even; zelfs na de operatie.”
  Ik hoop het echt, want ik ken niemand persoonlijk. Alles moet ik van het internet halen. De kleinste kleinigheden: vergeet niet een verlengsnoer mee te nemen voor de oplader(s). Het stopcontact bevind zich aan de andere kant van de kamer. Anders moet je zolang zonder (bron: LauraGirl).
  Er zijn zoveel praktische vragen: veel kleding meenemen of kan het gewassen worden. En zo ja hoe, ik ga alleen.
  Ik hoop dat je de daad bij het woord voegt. Meerdere emotionele verslagen heb ik gelezen, uiterst belangrijk, maar bijna geen praktische. Als je alleen maar met een camper rondgetrokken hebt en nauwelijks weet wat een hotel is, is heel veel info welkom.
  Ik hoop nog van je te kunnen leren, ik ga een aantal maanden later!
  Last but not least: Je hebt een prachtig blog, je weet het fantastisch te verwoorden en het heeft mij al heel wat nachtrust gekost! Ook al hoor je weinig van mij.
  Ga door!

  Liefs,
  Sandra.

  Beantwoorden

 3. Rob Alberts
  nov 25, 2014 @ 18:35:45

  Sterkte!
  Bemoedigende groet,

  Beantwoorden

 4. Adrelina
  nov 26, 2014 @ 17:05:22

  Ik heb even na gevraagd bij mij arts en die zei dat het slinkt en dus geen controle nodig is tenzij je moeite krijgt met plassen even naar de chirug gaan die dan een controle uitoefent.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: