Zat een klein kaboutermeisje…

Weer knalt er een aansluiting los en gutst de toiletinhoud over me heen, gelukkig kan ik alles in een gereedliggende doek opvangen maar toch. Even zit ik er door heen. Het is niet de eerste tegenvaller vandaag. Murphy zwaait de scepter lijkt het en de dag is nog niet voorbij.

Ik wil dit niet langer. Ik stink. Ik voel me vuil en weet echt niet meer wat ik moet doen. Woedend ben ik, op mij zelf, de wereld om me heen, het feit dat ik vrouwelijk en wel toch gewoon de “shit”klussen op moet blijven knappen. Al mijn trots is weg. Huilend, snikkend trek ik me in mijn hoekje terug. Vroeg naar bed. Misschien als morgen de zon schijnt dat ik het weer anders zie –en vooral voel! Mijn Lief is als een rots in de branding. Ze sust, kalmeert, regisseert en kijkt het geheel aan.

Een week later. Efficiënt als we zijn delen we in het buitenland één handtas (én 1 portemonnee en 1 pakje papieren zakdoekjes). Terwijl we met het busje –dolmus- terug rijden past mijn Lief dit keer op de handtas terwijl ik het boodschappenkarretje bewaak. Als we zijn uitgestapt en met de boodschappen bij ons bijbootje zijn gearriveerd ontdekken we het pas. De tas ligt nog in het busje. Paniek, de sleutels, het geld, de papieren, niets hebben we meer. De paniek breekt uit. Tot overmaat van ramp bemoeit ook een wesp zich er nog eens mee en steekt venijnig zijn angel in de arm van mijn allerliefste. Snikkend kruipt ze in een hoekje weg onder een boom.

Goede raad is simpel, goedkoop doch wreed. Ik laat mijn Lief alleen en ga terug naar de weg om aan de andere kant het busje weer op te wachten. Een kwartier later komt het er weer aan. Terwijl ik midden op de weg ga staan om de chauffeur aan te spreken zwaait hij al met de tas. Een opluchting.

Vijf minuten later kunnen de tranen weer gedroogd worden en keert de kalmte weer terug.
Het heeft wel iets, althans achteraf. We wisselen het af. Er is er altijd wel een die miept en paniekt en altijd is er wel een die de kalmte bewaart, regisseert en zakdoekjes aangeeft.

Advertenties

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

  1. gwendolynvdveen
    sep 28, 2014 @ 19:12:21

    Is het niet prachtig? 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: