Staren

Het wordt drukker om ons heen. Naast de vaste buren, een boot of 3, die hier al tijdje liggen, dringen zich steeds meer nieuwkomers op. Naast ons ligt op een ochtend ineens een Belgische boot, een kleintje, een jong stel.

Terwijl we ontbijten ontwaakt ook het Belgisch bootje. Met een kop koffie in de hand nemen ze ons en onze ontbijtresten goed op. Ze gaan er echt voor zitten. Er gebeurt verder niet zo veel, ze kijken slechts. Wat in ze omgaat is een raadsel. Missen ze de mannen aan boord, vormt het vrouwen stel een zeldzaamheid, is het mijn te korte roze nachtpon. Het is niet helder.

Even later als ik me was en aankleed wordt het wat gênant. De wind draait de twee bootjes zo dat ze rechtstreeks bij ons de kajuit inkijken, precies waar ik mij afdroog, snel mijn ondergoed aanschiet, mijn kapsel in orde maak. We hangen er maar even een handdoek voor.

Ik breng de dag door met correctiewerk aan mijn buitentafel. Telkens als ik over de rand van mijn laptop kijk, koffie, lunch, thee, zitten ze daar weer. Breed uit, kijkend en inspecterend, niets van wat we doen ontgaat ze.

Als beloning voor driekwart dag noeste arbeid besluit ik even een rondje met de kano te maken. Het waait stevig. Slechts gekleed in bikini, de misvorming in mijn broekje, verbergend achter het bijpassend rokje weet ik me de kano in te werken. Niets ontgaat ze, niets is er te zien; nou ja afgezien dan van mijn slechts A/B in plaats van C/D bedeelde voorgevel.

Als ik een half uur later terugkeer, staat er nog wat meer wind. Met een zwierige duik breng ik me bij thuiskomst vanuit de kano in veiligheid. Gespannen slaan de buren mijn thuiskomst gade. De wind slaat onder mijn rokje, daar lig ik in vol ornaat, slechts mijn bikini broekje verhult nog iets.

Het bevalt wel. Als ik een droge bikini aantrek zitten ze er nog, ditmaal op het voordek. Starend voor zich uit, rechtstreeks op mij gericht.
Word ik nu paranoïde? Of spettert onze aantrekkelijkheid er zo vanaf?

Advertenties

1 reactie (+voeg die van jou toe?)

  1. gwendolynvdveen
    jun 07, 2014 @ 21:17:10

    LOL, Misschien “zien” ze niets, zijn ze blind…….. en niet weten waar ze zo naar staren… Tja, is niet bepaald netjes, zo naar anderen te staren……

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: