Girl, You’ll Be A Woman Soon

Soms kom er iets onverwachts naar voren. Zelfs al ken je elkaar al meer dan 35 jaar door dik en dun. Of zoals de ambtenaar op ons huwelijk waarschuwde “in voor en tegenspoed”.
Een avondje met een half oog voor de VPRO, een half oog voor sociale media en slechts één “vol” oog voor elkaar. Ik kom wat oude songs tegen in een van mijn “postbussen” . Terwijl ik verder lees en kijk, speel ik ze af.
Carole King, You’ve got a friend. Lief, Vertederend, Intiem, iets voor dit moment. Ik speel het een paar keer. De betekenis, de vibratie dringt diep door.
Dan vind ik Neil Diamond’s Beautiful Noise. Ik zet het geluid harder, mijn Liefs favoriet. Al zoekend vind ik nog iets treffenders, ook van Neil Diamond, Girl, You’ll Be A Woman Soon (1967). Ik was twaalf, rond de tijd dat ik mijn “andere” gevoel bij mezelf begon te ontdekken (en meteen weer verstopte om niet voor “GEK” te worden versleten).
Er rolt een traan, en weer een, en nog meer… Even valt er een stilte. Ik heb een plek geraakt. Ik schuif op en geef mijn schouder, ik snik mee.
Jarenlang, ik wist het gewoon niet, heeft mijn Lief dit gedraaid, grijs!, door twijfels en verwarring overmand. Iedere keer weer als ik haar in verwarring achterliet, mijn andere gevoel me parten speelde, ik haar en de dochters confronteerde met mijn radeloos gedrag, met de vraag hoe ik, we, hier ooit uit zouden kunnen komen.
We draaien het vanavond nog een paar keer, van twijfel en radeloosheid groeien we binnen één song naar trots en zekerheid, het wordt een geuzenlied.
Een lied van verzet en overwinning , Girl, You’ll Be A Woman Soon .

Advertenties

2 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Aafke
  feb 20, 2014 @ 11:12:46

  Hoi Diederique,

  Wat muziek allemaal met een mens kan doen he,gewoon genieten en de compliment van je lief voor altijd in je hart bewaren.

  liefs Aafke

  Beantwoorden

 2. diederique
  feb 20, 2014 @ 12:23:25

  Doe ik, dank je

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: